پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
5048
-
الف
+

احتمال سفر سینماگران سینمای مقاومت به سوریه

کارگردانان سینما از مناطق جنگ‌زده سوریه بازدید می‌کنند.

دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت از احتمال سفر سینماگران سینمای مقاومت به سوریه خبر داد.

به گزارش آی‌فیلم به نقل از خبرگزاری تسنیم، پرواز سینماگران سینمای مقاومت بعد از لبنان که اواخر آذرماه با فیلم‌ها و کارگردانان صاحب‌نام سینمای مقاومت در سال قبل و سال جاری، برگزار شد، این بار در دمشق به زمین می‌نشیند. این اتفاق به تعبیر محمد خزاعی دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت قرار است در اواخر فروردین‌ماه 98 بیفتد. او معتقد است که امروز تمام کشورهای منطقه در یک جبهه فرهنگی مشترک قرار دارند که منحصر به لبنان، سوریه و عراق نمی‌شود، اگر اتفاقات خوبی در بین فیلمسازان دنیا بیفتد، می‌توان از آن به عنوان واژه "بیداری فرهنگی" یاد کرد.

محمد خزاعی در این باره  گفت: سفر رئیس سازمان سینمایی سوریه و عوامل فیلم‌های سوریه در جریان جشنواره مقاومت فرصت را برای م تا تعاملات بیشتر ایجاد کرد.

وی گفت که دومین هفته «سینمای مقاومت» همراه با کارگردانان فیلم‌های ایرانی حوزه مقاومت، دفاع‌مقدس و انقلاب در سوریه برگزار می‌شود. در جریان این سفر یک بازدیدی هم از مناطق جنگ‌زده سوریه خواهیم داشت. 5 فیلم از میان برترین فیلم‌هایی که در جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت ایران به نمایش درآمده‌اند انتخاب کرده‌ایم اما هنوز به قطعیت نرسیده‌ایم.

وی افزود: رایزنی‌هایی در حال انجام است که هفته فیلم دیگری بعد از سفر به سوریه داشته باشیم به محض فراهم شدن شرایط برپایی، حتماً نام آن کشور و محتوای برنامه را رسانه‌ای خواهیم کرد. چرا که شرایط مالی و اقتصادی سینمای مقاومت حال و روز مساعدی ندارد که بتوانیم به قطعیت نام کشوری را اعلام کنیم. البته ناگفته نماند این هفته‌های فیلم با مشارکت کشورها انجام می‌شود. یعنی ما در حد آماده‌سازی فیلم‌ها و مشخص کردن مهمانان و اعزام آن‌ها ورود می‌کنیم و تأمین و نمایش‌ها و تبلیغات و مراسم‌های افتتاحیه مربوط به آن کشور می‌شود.

خزاعی در پاسخ به این سوال که چقدر این هفته‌های سینمای مقاومت می‌تواند راه توسعه سینمای مقاومت ایران را در جهان هموار کند، تصریح کرد: نمایش فیلم‌های حوزه انقلاب و دفاع‌مقدس و مقاومت حلقه گمشده تعاملات فرهنگی و تفکری که ما سال‌ها دنبال آن بوده‌ایم. به این معنا که در جنگ ما افتاده و حوزه مقاومت می‌افتد و دستاوردهای علمی که داریم. این ها در داخل مرزهای ما نمود داشته و هیچ وقت در خارج از مرزها تلاش نشده ظهور و بروز پیدا کند. کارگردان‌های جشنواره کاملاً مشهود است و چنین آثاری کمتر نمایش داده می‌شود. ارتباط با مردم و هفته‌های فیلمی که برگزار می‌کنیم همچون ترکیه، بلیت‌فروشی می‌شود. خیلی اتفاق مهمی است که مردم آن سوی مرزها می‌آیند و از نزدیک با جریان مقاومت کشور ما و 8 سال دفاع مقدس آشنا می‌شوند. تفکری که در چهل سال تلاش می‌کنیم که به خارج از مرزها برود.

وی خاطرنشان کرد: ظهور و بروز نمایش فیلم‌ها را گاهی اوقات آنی در خارج از مرزها دیدیم. آدم‌هایی که می‌آمدند  و تحلیل می‌کردند تا شناخت ما درباره فرهنگ مقاومت و جریان 8 ساله با این فیلم درست شود. آنقدر سینما رسانه تأثیرگذاری است حتی در کشورهایی که سینما را به عنوان صنعت در اختیار ندارند. حتی برخی از کشورها، سینماگران استیجاری به خدمت می‌گیرند که در راستای اعتلای فرهنگ‌شان، هویت‌سازی کنند. می‌کوشند به این سینماگران موضوع سفارش بدهند تا تمدن‌شان بازآفرینی شود. این فرصت را در ایران اسلامی باید مغتنم بشمریم چرا که در برخی از کشورها از نعمت چنین جریانی، بی‌نصیب هستند. اما ما صاحب دستاوردهای انقلاب و تمدن انقلاب در حوزه سینما هستیم. انتظار داریم در حوزه ادبیات، تئاتر و دیگر حوزه‌های نمایشی ما این چنین گام‌هایی فراگیر بشوند چرا که می‌دانیم با این نوع جریان‌سازی در عرصه فیلمسازی و کار هنری، محصولات فرهنگی ما به بازاری متنوع تبدیل خواهند شد.

س ح/ س م

نظر شما
ارسال نظر